In onze missie om de transitie naar gasloze woningen voor de particuliere eigenaar zo comfortabel en goedkoop mogelijk te maken, brengt Connect-NL vraag en aanbod bij elkaar. Hiervoor zetten we de volgende stappen:

We organiseren de vraagkant

Het is voor de gemiddelde aannemer een hele uitdaging om voor particuliere woningeigenaren te werken. Ze hebben vaak beperkte kennis van zaken, er zijn meerdere afspraken nodig voorafgaand aan de offerte - ook voor een kleine klus, meestal vragen ze bij verschillende partijen offertes op, bij opleveren blijken de verwachtingen soms anders en ze betalen niet altijd even vlot. De aannemer van nu werkt liever voor professionele opdrachtgevers, er is tenslotte werk genoeg. In samenwerking met Vereniging Eigen Huis helpen we met RenovatieConnect particuliere woningeigenaren zich te organiseren, waardoor ze zich meer als een professionele opdrachtgever gedragen, en daardoor aantrekkelijker worden voor de uitvoerende partijen. Tegelijkertijd houden wij oog op de belangen van de particuliere woningeigenaar, door erop toe te zien dat de aanbodkant op een eerlijke en transparante manier opereert.

We organiseren de aanbodkant

Wat moet ik als huiseigenaar doen om mijn woning te verbeteren? Wat zijn de mogelijkheden, wat kost het, en wat levert het aan besparingen op? Betaal ik niet te veel, krijg ik wel objectieve informatie, ben ik geen appels met peren aan het vergelijken, is de aannemer wel betrouwbaar? Zijn er subsidies, zijn er financieringsmogelijkheden? Met RenovatieConnect wordt aanbod begrijpelijk, inzichtelijk en onderling vergelijkbaar. VNO-NCW organiseert een samenwerkingsverband tussen ondernemers die wél voor particulieren willen werken, met een transparant aanbod en een scherpe prijs. In samenspraak met Vereniging Eigen Huis werken we aan een gebundelde en transparante aanbestedingssystematiek die eerlijk is voor zowel de particulier als de ondernemers.

We maken optimaal gebruik van communicatietechnologie

Het platform WoonConnect brengt de vraag en het aanbod op een overzichtelijke manier bij elkaar. De technische staat van de woningen wordt voor aanbiedende partijen online inzichtelijk gemaakt. Door enkel de te nemen maatregelen één maal af te prijzen, kunnen zij op die manier razendsnel en betrouwbaar prijzen opgeven aan particulieren. Aannemers die gewend zijn met het digitale platform te werken weten dat het zowel tijdens het offertestadium als de uitvoering tijdwinst oplevert, waardoor lagere prijzen kunnen worden gehanteerd. Dit effect wordt nog eens versterkt doordat  meerdere kleine klussen gebundeld kunnen worden tot grotere opdrachten. Dat leidt tot extra kortingen en continuïteit in het bouwproces. Vereniging Eigen Huis, VNO-NCW en de aangesloten  renovatiedeskundigen zijn ervan overtuigd dat de ontwikkeling van RenovatieConnect zal leiden tot een prijsdaling van minimaal 15% in de loop van 2019!

Heeft u zelf ideeën of initiatieven? Bent u op zoek naar partijen om samen mee op te schalen? Neem dan contact met ons op!

Ik wil meedoen